KULINARNE ROZMAITOŚCI
2017-02-23 10:10:5521 stycznia 2017 r. odbył się w naszej szkole konkurs gastronomiczny pod kierunkiem pani Moniki Osmólskiej. Celem konkursu było rozwijanie współzawodnictwa między uczniami, aktywizacja młodzieży do praktycznego doskonalenia oraz przeprowadzenie eliminacji do wojewódzkiego Turniej Gastronomicznego w Białymstoku
Do konkursu przystąpili uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Tematem przewodnim konkursu były "Kulinarne Rozmaitości". Zadaniem uczestników było przygotowanie przystawki zimnej według własnego pomysłu. Dania konkursowe były pyszne, zdrowe i pięknie podane. Jury miało naprawdę bardzo trudne zadanie.
Zwycięzcami zostali:
-
I miejsce - Tomasz Szkendak kl. IV TŻiUG - polędwiczki w magicznym sosie
II miejsce - Mariusz Pietruczak kl. III TŻiUG- vol au vent z kurczakiem
- Patryk Wróblewski kl. I TŻiUG- ślimaczki z tortilli
III miejsce - Dominika Szepietowska kl. III TŻiUG - wiosenna terina
Zwycięscy konkursu wezmą udział w turnieju gastronomicznym w Białymstoku oraz zostaną nagrodzeni ocenami celującymi z pracowni gastronomicznej.
Dziękuję wszystkim uczestnikom za udział i duże zaangażowanie w konkursie i życzę powodzenia na kolejnych podobnych konkurencjach.
Monika Osmólska