KULINARNE ROZMAITOŚCI
KULINARNE ROZMAITOŚCI
2017-02-23 10:10:55

21 stycznia 2017 r. odbył się w naszej szkole konkurs gastronomiczny pod kierunkiem pani Moniki Osmólskiej. Celem konkursu było rozwijanie współzawodnictwa między uczniami, aktywizacja młodzieży do praktycznego doskonalenia oraz przeprowadzenie eliminacji do wojewódzkiego Turniej Gastronomicznego w Białymstoku



Do konkursu przystąpili uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Tematem przewodnim konkursu były "Kulinarne Rozmaitości". Zadaniem uczestników było przygotowanie przystawki zimnej według własnego pomysłu. Dania konkursowe były pyszne, zdrowe i pięknie podane. Jury miało naprawdę bardzo trudne zadanie.

Zwycięzcami zostali:

    I miejsce - Tomasz Szkendak kl. IV TŻiUG - polędwiczki w magicznym sosie
    II miejsce - Mariusz Pietruczak kl. III TŻiUG- vol au vent z kurczakiem
    - Patryk Wróblewski kl. I TŻiUG- ślimaczki z tortilli
    III miejsce - Dominika Szepietowska kl. III TŻiUG - wiosenna terina


Zwycięscy konkursu wezmą udział w turnieju gastronomicznym w Białymstoku oraz zostaną nagrodzeni ocenami celującymi z pracowni gastronomicznej.

Dziękuję wszystkim uczestnikom za udział i duże zaangażowanie w konkursie i życzę powodzenia na kolejnych podobnych konkurencjach.

Monika Osmólska




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS