Halo, halo... tu Grecja
2024-04-22 09:09:36Kolejne dwa dni praktyk w Grecji upłynęły naszej młodzieży z kierunków technik technologii żywności i technik żywienia i usług gastronomicznych na pracy na stanowisku kucharza, gdzie stosując się do odpowiednich zasad i norm, sporządzali potrawy i napoje serwowane w restauracji hotelowej.
Uczyli się również, jak dobierać surowce i dodatki materiałów pomocniczych do produkcji żywości oraz wykonywali czynności związane ze wstępną ich obróbką.
Technicy logistycy organizowali czynności związane z procesami magazynowymi oraz sporządzali dokumentację dotyczącą dystrybucji i transportu w języku angielskim.
W poniedziałek nastąpiło również zwieńczenie weekendu, ponieważ zaraz po pracy udaliśmy się na wycieczkę do drugiego co do wielkości miasta w Grecji - Thessalonik.
Spacerując po mieście, dowiedzieliśmy się wielu ciekawostek na temat jego historii i obecnego życia mieszkańców współstolicy państwa odbywania naszej mobilności.
Zobaczyliśmy tam również wiele ciekawych zabytków, takich jak Biała Wieża, pomnik Aleksandra Macedońskiego, Łuk Galeriusza czy małą Hagię Sophię.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000053204, w ramach Akredytacji Erasmus nr 2020-1-PL01-KA120-VET-096047