Pogoda w Grecji dopisuje, a my pracujemy dalej!
2024-04-16 23:03:31W kolejne dni nasi uczniowie z kierunków TTŻ i TŻiUG rozpoznawali surowce oraz dodatki do żywności stosowane do produkcji wyrobów cukierniczych. Oceniali jakoś gotowego pieczywa, przygotowując je do serwowania oraz wykonywali czynności związane z ręcznym i mechanicznym dzieleniem ciasta.
Stosując się do odpowiednich norm i zasad, przygotowywali salę restauracyjną oraz bufet na przybycie gości.
Technicy logistycy natomiast przyswajali zasady efektywnej inwentaryzacji oraz sporządzali i kontrolowali dokumentację magazynową i przewozową.
Po pracy wszyscy udaliśmy się na wycieczkę na Zamek w Platamonas oraz do urokliwego miasteczka położonego w górach - Stary Panteleimon.
Z zamku podziwialiśmy przepiękny widok na portowe miasteczko Platamonas, natomiast w Starym Panteleimonie na całą Riwierę Olimpijską. W górskim miasteczku mogliśmy również skosztować lokalnych produktów oraz poczuć klimat miejsca, w którym swój wolny czas spędzają lokalni Grecy.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000053204, w ramach Akredytacji Erasmus nr 2020-1-PL01-KA120-VET-096047