Kalimera! Witamy ze słonecznej Grecji!
2024-04-11 08:44:29To tu, u podnóży mitycznego Olimpu, przez najbliższe dwa tygodnie swoje umiejętności zawodowe szlifować będą nasi uczniowie z kierunków technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności oraz technik logistyk.
Pierwsze dwa dni pełne emocji za nami!
Niedziela i poniedziałek stanęły dla nas pod znakiem spotkań organizacyjno-szkoleniowych. W czasie ich trwania dowiedzieliśmy się więcej o miejscu oraz zasadach odbywania naszej mobilności. W te dni odbyliśmy również szkolenie z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, aby potem od razu przystąpić do wykonywania pierwszych zadań zleconych przesz opiekunów praktyk.
W poniedziałek nasi uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności zapoznali się z z zasadami racjonalnego żywienia, warunkami przechowywania żywności oraz wybranymi recepturami, w tym szczegółowym przepisem na ciasto do pizzy. Technicy logistycy natomiast wdrażali się do obsługi programów logistycznych, w tym tych wykorzystywanych w gospodarce magazynowej.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000053204, w ramach Akredytacji Erasmus nr 2020-1-PL01-KA120-VET-096047