Szkolenie z produkcji serów podpuszczkowych długo dojrzewających i produkcji deserów lodowych.
2019-12-12 11:41:52W dniach 2-3 grudnia 14 uczniów z technikum przetwórstwa mleczarskiego i technologii żywności uczestniczyło w szkoleniu z produkcji serów podpuszczkowych długo dojrzewających i produkcji deserów lodowych.
Technolodzy żywności samodzielnie komponowali mieszanki lodowe, zestawiając swoje ulubione składniki oraz dekorowali otrzymane desery lodowe. Serowarzy natomiast zajęli się produkcją sera podpuszczkowego. Szkolenia były doskonałą, praktyczną i przydatną lekcją technologii. Młodzież była zadowolona z jakości uzyskanych wyrobów mleczarskich a opiekunowie pani Agnieszka Kaliszczyk i Monika Osmólska dumne ze swoich podopiecznych. Udział w szkoleniu był finansowany ze środków europejskich w ramach realizacji projektu "Kompetentny uczeń - wykwalifikowany pracownik". Dziękujemy za organizację dyrektorowi Powiatowego Centrum Edukacji we Wrześni Panu Markowi Dyba