Szczęśliwy numerek: 26
Halo, halo... tu Grecja
Kolejne dwa dni praktyk w Grecji upłynęły naszej młodzieży z kierunków technik technologii żywności i technik żywienia i usług gastronomicznych na pracy na stanowisku kucharza, gdzie stosując się do odpowiednich zasad i norm, sporządzali potrawy i napoje serwowane w restauracji hotelowej.
2024-04-22 09:09:36Ogłaszamy nabór do udziału w projekcie Erasmus+
Ogłaszamy nabór do udziału w projekcie Erasmus+ "Rozwijaj się językowo i zdrowo. Program promujący zdrowe nawyki i rozwijanie umiejętności językowych" o numerze 2023-1-PL01-KA122-SCH-000130056.
2024-04-19 19:49:59Pogoda w Grecji dopisuje, a my pracujemy dalej!
W kolejne dni nasi uczniowie z kierunków TTŻ i TŻiUG rozpoznawali surowce oraz dodatki do żywności stosowane do produkcji wyrobów cukierniczych. Oceniali jakoś gotowego pieczywa, przygotowując je do serwowania oraz wykonywali czynności związane z ręcznym i mechanicznym dzieleniem ciasta.
2024-04-16 23:03:31A może ERASMUS+?
Zastanawiałeś się kiedyś, skąd czerpiemy pomysły na innowacje, działania edukacyjne, wzbogacanie bazy dydaktycznej?
To proste! Stale się rozwijamy, kształcimy, piszemy projekty o akredytacje Erasmus, wygrywamy konkursy i wykorzystujemy środki otrzymane z funduszy europejskich.
INFORMATYK czy PROGRAMISTA? Oto jest pytanie...
To, że naszej szkoły nie trzeba specjalnie reklamować, to już wiecie.
Wyniki nauczania, egzaminów zawodowych i matur, sukcesy w olimpiadach i konkursach, domowa i życzliwa atmosfera w szkole, zagraniczne praktyki mówią same za siebie.
Orientarium w Łodzi okiem pierwszoklasistów.
12 kwietnia b.r. uczniowie klas I TŻiUG, I TLb oraz I TI odbyli wycieczkę do Łodzi. Opiekę sprawowali wychowawcy: E. Raciborska, A. Bielonko i J. Gierałtowski.
2024-04-15 19:24:04Pokaż następne aktualności