Europejski Dzień Zdrowego Żywienia i Gotowania w naszej szkole
2024-11-11 22:02:33Po raz kolejny dzień 8 listopada stał się doskonałą okazją do przypomnienia uczniom prawidłowych nawyków żywieniowych oraz ich znaczenia dla zdrowia.
Niezwykle interesujący wykład w tym zakresie poprowadziły panie z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Wysokiem Mazowieckiem. Podczas prelekcji zwrócono uwagę na wybór lokalnych produktów do naszej diety, właściwe ich przygotowywanie i przechowywanie. W związku z krajową kampania Jedz bezpiecznie omówione zostały zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i przepisami regulującymi jakość.
Była to cenna lekcja, która wzbogaciła naszą wiedzę i świadomość w prowadzeniu zdrowego stylu życia i dbania o własne zdrowie.
Dziękujemy za udział w spotkaniu dyrekcji, nauczycielom i młodzieży.