Europejski Dzień Zdrowego Żywienia i Gotowania w naszej szkole
Europejski Dzień Zdrowego Żywienia i Gotowania w naszej szkole
2024-11-11 22:02:33

Po raz kolejny dzień 8 listopada stał się doskonałą okazją do przypomnienia uczniom prawidłowych nawyków żywieniowych oraz ich znaczenia dla zdrowia.



Niezwykle interesujący wykład w tym zakresie poprowadziły panie z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Wysokiem Mazowieckiem. Podczas prelekcji zwrócono uwagę na wybór lokalnych produktów do naszej diety, właściwe ich przygotowywanie i przechowywanie. W związku z krajową kampania Jedz bezpiecznie omówione zostały zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i przepisami regulującymi jakość.

Była to cenna lekcja, która wzbogaciła naszą wiedzę i świadomość w prowadzeniu zdrowego stylu życia i dbania o własne zdrowie.

Dziękujemy za udział w spotkaniu dyrekcji, nauczycielom i młodzieży.




Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 2.0 Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS