EUROPraktykA - Wysokie na start! - Dziesiąty dzień
2020-09-20 20:53:48Dzień dziesiąty, Dzisiejszy plan dnia był trochę nietypowy, ponieważ młodzież miała praktyki zawodowe z rana i z wieczora a po południu odbyła się wycieczka do Salonik, gdzie przewodnik opowiedział o historii tego miasta, jak wielokrotnie przechodziło z rąk do rąk, jak zostało spalone w 89% i jak potem znów je odbudowali.
Uczniowie zwiedzili również kościół św. Demitriusza powstały w V. wieku naszej ery. Po grupowym zdjęciu pod pomnikiem Aleksandra Wielkiego zebraliśmy się by wrócić do hotelu na kolejne zajęcia.
Technolodzy żywności pracowali przy obsłudze klienta grupowego i indywidualnego, przygotowując i serwując dania i napoje. Pracowali także w serwisie na Sali restauracyjnej, sprzątając stoliki i przygotowując je dla kolejnych gości.
Technicy żywienia i usług gastronomicznych pracowali na stanowisku kucharza, przygotowując różnego rodzaju dania i potrawy, realizując zamówienia.
Technicy informatyki konfigurowali urządzenia sieciowe. Konfigurowali routery i urządzenia zabezpieczające typu zapora sieciowa (ang. Firewall). Przygotowywali oraz konfigurowali również drukarkę 3d, aby w kolejnych dniach móc stworzyć jakiś własny model.
Technicy logistyki organizowali przewozy przesyłek drobnych w trybie zwykłym i ekspresowym oraz organizowali wykonawstwo usług ładunkowych i składowania. Dokonali również inwentaryzacji lokalnej pralni.
Projekt pt. "EUROPraktykA - Wysokie na start!" nr 2019-1-PL01-KA102-061616, jest realizowany z środków Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.
#praktykizagraniczne #ErasmusPlus #Grecja
#WysokieMazowieckie#TŻiUG #TTŻ #TI #TL