Słodki konkurs gastronomiczny.
Słodki konkurs gastronomiczny.
2020-03-09 08:40:35

Tradycją naszej szkoły stało się pożegnanie karnawału konkursem zatytułowanym "Słodkości karnawałowe". Jest on corocznie organizowany z myślą o uczniach, którzy chcą rozwijać swoje zainteresowania związane z gastronomią i cukiernictwem oraz poszerzyć zakres umiejętności przydatnych na egzaminie zawodowym takich jak planowanie pracy, organizowanie stanowiska pracy, ekspedycja potraw.



W konkursie wzięli udział uczniowie klas pierwszych TŻiUG. Zadanie polegało na samodzielnym wykonaniu dowolnie wybranego wypieku i zaprezentowaniu go przed komisją konkursową. Prace zostały ocenione przez jurry konkursowe. Kryteria konkursowe to: technika wykonania, pracochłonność, smak, dekoracja.

Zwycięzcami turnieju zostali:

1 miejsce Piotr Szepietowski - ptysiowe łabędzie
2 miejsce Emilia Dąbrowska - donaty w fantazyjnej polewie
3 miejsce Kamil Tworkowski - brownie w tropikalnej odsłonie

Gratulujemy uczestnikom i zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów oraz zapału do pogłębiania wiedzy specjalistycznej i poszerzania horyzontów.




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS