Słodki konkurs gastronomiczny.
2020-03-09 08:40:35Tradycją naszej szkoły stało się pożegnanie karnawału konkursem zatytułowanym "Słodkości karnawałowe". Jest on corocznie organizowany z myślą o uczniach, którzy chcą rozwijać swoje zainteresowania związane z gastronomią i cukiernictwem oraz poszerzyć zakres umiejętności przydatnych na egzaminie zawodowym takich jak planowanie pracy, organizowanie stanowiska pracy, ekspedycja potraw.
W konkursie wzięli udział uczniowie klas pierwszych TŻiUG. Zadanie polegało na samodzielnym wykonaniu dowolnie wybranego wypieku i zaprezentowaniu go przed komisją konkursową. Prace zostały ocenione przez jurry konkursowe. Kryteria konkursowe to: technika wykonania, pracochłonność, smak, dekoracja.
Zwycięzcami turnieju zostali:
1 miejsce Piotr Szepietowski - ptysiowe łabędzie
2 miejsce Emilia Dąbrowska - donaty w fantazyjnej polewie
3 miejsce Kamil Tworkowski - brownie w tropikalnej odsłonie
Gratulujemy uczestnikom i zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów oraz zapału do pogłębiania wiedzy specjalistycznej i poszerzania horyzontów.