Staż zawodowy w Grecji - 30.10.2019
2019-11-02 09:14:43Środa obfitowała w kolejne nowe wyzwania, związane z wykonywanymi pod okiem mentorów zadania.
Ekonomiści wykonywali prace pomocnicze związane z porządkowaniem
dokumentacji - zakupowej, sprzedażowej oraz działu kadr. Zapoznali się z zasadami prowadzenia dokumentacji oraz pracowali w programach wspierających wykonywanie zadań zawodowych, w tym służących wykonywaniu analiz ekonomicznych. Grupa informatyków, po
skończeniu swoich wcześniejszych zadań, przeszła wprowadzenie do nowego działu - programowania obiektowego, na przykładzie MS Excel i języka VBA, a także porównywała podstawy programowania w kilku językach. Technicy technologii żywności oraz technicy żywienia i usług gastronomicznych pracowali na wybranych stanowiskach przy wstępnej
obróbce żywności - składników i półskładników regionalnych na podstawie poznanych receptur - m.in. cukierniczych. Gastronomowie wykonywali także swoje obowiązki w ramach serwisu restauracyjnego dbając o bufet oraz obsługując gości hotelowych.
Projekt pt. "EUROPraktykA - Wysokie na start!" nr 2019-1-PL01-KA102-061616, jest realizowany z środków Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.
#praktykizagraniczne #ErasmusPlus #Grecja #WysokieMazowieckie #TŻiUG #TTŻ #TI #TE