Spotkanie kulinarne z szefem kuchni Hotelu Branicki
Spotkanie kulinarne z szefem kuchni Hotelu Branicki
2019-09-23 22:30:04

W dniach 17 -19 września 2019 roku odbyły się egzaminy po stażu, realizowane w ramach projektu "Doskonalenie zawodowe kluczem do sukcesu na rynku pracy" w których wzięło udział 30 uczniów naszej szkoły.



Spotkanie odbyło się w pracowni gastronomicznej ale tym razem gotowaliśmy pod okiem pani Raisy Antoniuk, szefa kuchni Hotelu Branicki w Białymstoku. Pani Raisa była członkiem komisji egzaminacyjnej i oceniała potrawy i umiejętności kulinarne nabyte podczas staży. Z dużym znawstwem i wyczuciem smaku degustowała kolejne dania przygotowane przez młodych kucharzy. Młodzież uzyskała wysokie noty na egzaminie. Wyróżniające dania: zupę krem z kalafiora z serem cheddar, sałatkę z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i rucolą oraz sałatkę z czekoladowym winegretem i serem camembert przygotowali Kinga Figlerowicz, Kamil Roszkowski i Dominika Gołaszewska, uczniowie z klasy III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Na zakończenie spotkania Pani Raisa podzieliła się z nami wiedzą na temat obowiązków pracy szefa kuchni, wymaganiami i kwalifikacjami do pracy na tym stanowisku.




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS