"KULINARNE PODRÓŻE"

W zajęciach koła uczestniczy 15 osób z klas II TOUG i III TOUG. Zajęcia koła odbywają się co dwa tygodnie przez 4 godziny lekcyjne.
Celem zajęć jest: poszerzenie wiedzy i umiejętności z różnych działów technologii gastronomicznej, promowanie tradycji polskiej kuchni, kształtowanie i propagowanie przyjaznego dla organizmu człowieka sposobu odżywiania się, wykorzystanie różnych metod wytwarzania potraw.
kulinarne podróże Koło "Kulinarne Podróże" daje możliwości rozwijania zainteresowań młodzieży naszej szkoły, wyrabia u uczniów staranny i prawidłowy stosunek do wykonywanych prac, koleżeńskiej współpracy oraz dyscypliny pracy. Pozwala na rozwinięcie u uczestników twórczego i krytycznego myślenia, wyobraźni i różnorakich umiejętności praktycznych.
Grupa uczestników jest dzielona na trzy podgrupy, z których każda wykonuje określone czynności z zakresu technologii gastronomicznej i żywienia człowieka.
Zajęcia prowadzone są w szkolnej pracowni gastronomicznej. Program zajęć został opracowany zgodnie z przebiegiem cyklu produkcyjnego i uwzględnia stopień trudności opanowania poszczególnych zagadnień. Każdy realizowany na zajęciach temat poprzedzony jest instruktażem, a trudniejsze prace pokazem przy aktywnym współudziale uczniów. Oprócz zdobytych wiadomości i umiejętności uczniów, efektem działalności koła jest stworzenie własnej książki kucharskiej tradycyjnych potraw regionalnych wykonywanych na zajęciach.
Zajęcia prowadzi mgr inż. Monika Osmólska


Lista osób uczęszczających na zajęcia "KULINARNE PODRÓŻE"
Lp. Imię i nazwisko Klasa
1 Bańkowska Karolina 3 TOUG
2 Biała Monika 2 TOUG
3 Gołaszewska Bożena 3 TOUG
4 Grabowska Ewa 3 TOUG
5 Grochowska Sylwia 3 TOUG
6 Jankowska Patrycja 3 TOUG
7 Jemielita Dorota Marta 3 TOUG
8 Kaczyńska Anna 3 TOUG
9 Kaśkiewicz Edyta 3 TOUG
10 Kozikowska Justyna 3 TOUG
11 Kulesza Anna 3 TOUG
12 Ślesiński Karol 2 TOUG
13 Przychodzeń Magda 3 TOUG
14 Wróblewska Emilia 2 TOUG
15 Wysocka Karolina 3 TOUG

kulinarne podróże