Wojewódzki Turniej Gastronomiczny w ZSG w Białymstoku
Wojewódzki Turniej Gastronomiczny w ZSG w Białymstoku
2017-04-01 23:32:49

W dniach 28 i 28 marca uczniowie naszej szkoły z kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w Wojewódzkim Turnieju Gastronomicznym w ZSG w Białymstoku, Tematem przewodnim tegorocznej edycji były kulinarne rozmaitości.



W pierwszym dniu konkursu uczniowie przygotowywali dowolnie wybraną przez siebie przekąskę zimną: Mariusz Pietruczak kl. 3 TŻiUG - vol-au-vent z kurczakiem w sosie cytrynowym, Dominika Szepietowska kl. 3 TŻiUG - terina z awokadu, Patryk Wróblewski kl. 1 TŻiUG - ślimaczki z łososiem oraz Tomasz Szlendak kl. 4 TŻiUG - wykwintne polędwiczki w wiosennej odsłonie. Drugiego dnia konkursu wykonano potrawę wspólną - strogonof z kurczakiem.

Potrawy indywidualne były bardzo różnorodne i wykwintne. Poziom przygotowania i podania potraw był wysoki, uczestnicy okazali się bardzo kreatywni.

Mariusz Pietruczak otrzymał wyróżnienie i nagrodę.

Uczniowie zyskali nowe doświadczenie i znajomości, mogli zobaczyć jak przebiega praca w innej szkole.

Opiekun - Monika Osmólska




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS