XIX Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
XIX Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
2017-03-22 16:09:50

16-17 marca 2017 r. uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Ogólnopolskiej XIX Olimpiadzie Wiedzy o Żywności - etap centralny w Poznaniu. Szkołę reprezentowali: Wnorowska Kinga - uczennica klasy IV technikum technologii żywności i Koliński Daniel - uczeń klasy III technikum przetwórstwa mleczarskiego, którzy w etapie okręgowym w Łomży zdobyli kolejno trzecie i drugie miejsce.



Do etapu centralnego przystąpiło 46 uczestników z całej Polski. Olimpiada składała się z trzech części: pierwszym etapem było rozwiązanie testu składającego się z 58 pytań z zakresu przetwórstwa spożywczego, analizy żywności i ekonomii; część druga polegała na udzielaniu odpowiedzi ustnej i część trzecia to był quiz. Uczeń naszej szkoły - Daniel Koliński znalazł się tuż pod lista laureatów zajmując 14 miejsce egzekwo z czteroma innymi uczestnikami i tym samym zdobył tytuł finalisty XIX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Daniel i Kinga dzięki udziałowi w zmaganiach z nie małą konkurencją zostaną zwolnieni z egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe zdobywając 100 % punktów.

Paulina Jabłońska




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS