EUROPraktykA - Wysokie na start! - Ósmy dzień
2020-09-20 20:35:00Dzień ósmy praktyk zawodowych, czyli po weekendzie pełnym wrażeń pora z nowym zapałem wrócić do pracy.
Uczniowie z kierunku Technik Technologii żywności pracowali na stanowiskach barmana i kelnera. Uczestniczyli w przygotowywaniu sali restauracyjnej, przygotowywaniu zastawy i innych dodatków towarzyszące procesowi wydawania i serwowania dań i napojów. Podczas pracy w barze sporządzali podstawowe rodzaje kawy i przygotowywali różne rodzaje napojów dla gości.
Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych wykonywali czynności związane z wstępną obróbką surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych. Używali przy tym maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji, jakimi dysponowała kuchnia.
Technicy Informatyki tworzyli instalacje strukturalne, zaciskali przewody sieciowe, a następnie testowali i usuwali problemy w stworzonych przez siebie sieciach strukturalnych. Programowali również mikroprocesory na przykładzie płytek arduino w języku C.
Technicy Logistyki organizowali czynności związane z procesami magazynowymi oraz sporządzali dokumentację magazynową wraz z ewidencją.
Projekt pt. "EUROPraktykA - Wysokie na start!" nr 2019-1-PL01-KA102-061616, jest realizowany z środków Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.
#praktykizagraniczne #ErasmusPlus #Grecja
#WysokieMazowieckie#TŻiUG #TTŻ #TI #TL