EUROPraktykA - Wysokie na start! - Ósmy dzień
EUROPraktykA - Wysokie na start! - Ósmy dzień
2020-09-20 20:35:00

Dzień ósmy praktyk zawodowych, czyli po weekendzie pełnym wrażeń pora z nowym zapałem wrócić do pracy.



Uczniowie z kierunku Technik Technologii żywności pracowali na stanowiskach barmana i kelnera. Uczestniczyli w przygotowywaniu sali restauracyjnej, przygotowywaniu zastawy i innych dodatków towarzyszące procesowi wydawania i serwowania dań i napojów. Podczas pracy w barze sporządzali podstawowe rodzaje kawy i przygotowywali różne rodzaje napojów dla gości.

Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych wykonywali czynności związane z wstępną obróbką surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych. Używali przy tym maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji, jakimi dysponowała kuchnia.

Technicy Informatyki tworzyli instalacje strukturalne, zaciskali przewody sieciowe, a następnie testowali i usuwali problemy w stworzonych przez siebie sieciach strukturalnych. Programowali również mikroprocesory na przykładzie płytek arduino w języku C.

Technicy Logistyki organizowali czynności związane z procesami magazynowymi oraz sporządzali dokumentację magazynową wraz z ewidencją.

Projekt pt. "EUROPraktykA - Wysokie na start!" nr 2019-1-PL01-KA102-061616, jest realizowany z środków Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

#praktykizagraniczne #ErasmusPlus #Grecja
#WysokieMazowieckie#TŻiUG #TTŻ #TI #TL




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS