Staż zawodowy w Grecji - 29.10.2019
Staż zawodowy w Grecji - 29.10.2019
2019-10-30 20:26:51

Dzień drugi przyniósł wiele nowych obowiązków. Nasi uczniowie podzieleni na mniejsze grupy robocze pracowali nad wykonywaniem poszczególnych zadań zawodowych pracując w cukierni, masarni, restauracji, kuchni, ale także w biurze i pracowni komputerowej.



Ekonomiści zapoznali się obiegiem dokumentacji, ewidencjonowaniem, wykorzystaniem programów wspierających wykonywaniem obowiązków, w tym m.in. z arkuszami kalkulacyjnymi oraz ich funkcjonalnością. Informatycy weryfikowali parametry sprzętu komputerowego, wykonywali jego diagnozę, naprawy - w tym demontaż i montaż podzespołów oraz późniejszego testowania sprawności i wydajności po naprawczej, a także sporządzali specyfikację techniczną stanowisk komputerowych. Technolodzy żywności pracując w zespołach 2-osobowych w cukierni oraz masarni, w trakcie wykonywania swoich obowiązków poznali metody i systemy zapewniania właściwej ochrony i jakości przygotowywanej żywności oraz dobierali warunki jej przechowywania. Zapoznali się także z wybranymi recepturami oraz dostępnością składników i półskładników regionalnych. Grupa gastronomiczna z kolei, poznawała działalność usługową obiektów gastronomicznych przechodząc pełen instruktaż na wybranych stanowiskach - pomoc kuchenna, kelner, barman - przygotowując i serwując posiłki, a także obsługując gości restauracji hotelowej w ramach serwisu restauracyjnego.

Projekt pt. "EUROPraktykA - Wysokie na start!" nr 2019-1-PL01-KA102-061616, jest realizowany z środków Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

#praktykizagraniczne #ErasmusPlus #Grecja #WysokieMazowieckie #TŻiUG #TTŻ #TI #TE




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS