WARSAW FOOD EXPO I WARSAW GASTRO SHOW W NADARZYNIE 2018
2018-06-05 06:39:24

25 maja 2018r. 26-osobowa grupa uczniów z klas II technikum żywienia i usług gastronomicznych i technik technologii żywności wraz z opiekunami Panią Dorotą Roszkowską i Agnieszką Kaliszczyk już po raz trzeci uczestniczyła w wydarzeniach targowych.



Program targów prezentował ciekawe wydarzenia kulinarne i był podzielony na strefy tematyczne. Inicjatywa targowa była niezwykłą lekcją dla uczniów, prowadzoną przez specjalistów z zakresu techniki i technologii gastronomicznej, wyposażenia w profesjonalny sprzęt kuchenny, naczynia i zastawę kuchenną.

Dzięki niej młodzież poznała bliżej nowoczesne urządzenia i wyposażenie gastronomiczno- hotelarskie oraz technologie produkcji (opakowania, maszyny pakujące, piece konwekcyjne i nowoczesne gofrownice).

Program targów był intensywny ale niezwykle interesujący i zadowolił każdego uczestnika. Największym zainteresowaniem cieszyły się stanowiska degustacyjne, gdzie można było posmakować kulinarnych specjałów, różnorodnych past, konfitur, sosów oraz mnóstwa słodkości i napojów. Pokazy kulinarne, konkursy, degustacje, warsztaty to główne atrakcje targowe, które każdemu uczestnikowi zapewniły miły pobyt i wzbogaciły w wiedzę i umiejętności praktyczne. Uczniowie z dużym zainteresowaniem biorą udział w tego typu inicjatywach, ponieważ targi są niezwykłą okazją do poszerzenia ich wiedzy i umiejętności zawodowych a także pozwalają na wymianę doświadczeń z innymi szkołami.

Agnieszka Kaliszczyk




Ekopracownia WFOSIGW Białystok Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Ministerstwo klimatu i środowiska

Nowoczesne usługi

Orlik PNWM Projekt Edukacyjny Katyń 73 rocznica Dobra szkoła

FE Erasmus Plus Dobrze zaprojektowana szkoła eTwinning EFS